Rajko Dujmić i Marijo Pejić dobili nagradu na festivalu za djecu u Kikindi

Međunarodni glazbeni festival za djecu pod nazivom «Ta se pesma ljubav zove» održan je 23. i 24. rujna 2011. godine u srbijanskom gradu Kikindi, u organizaciji hora «Čuperak». Ova smotra glazbenog stvaralaštva za djecu bila je natjecateljskog karaktera, a izvedeno je ukupno 18 dječjih kompozicija.

Sudionici festivala bili su najznačajniji autori glazbe i pjesnici za djecu te talentirani mališani s prostora bivše Jugoslavije.

Kao predstavnica Međunarodnog festivala dječje pjesme «Lino-Fest» , koji već devet godina, u organizaciji Udruge «Libertas» i pod pokroviteljstvom tvrtke «Podravka» , egzistira u Sarajevu, nastupila je djevojčica Marina Petković iz Teslića, s pjesmom «Mali Ćiro», koju je uglazbio Rajko Dujmić. Inače, ta pjesma je osvojila prvu nagradu publike na ovogodišnjem «Lino-Festu». Marina Petković u Kikindu je doputovala u pratnji brojne ekipe koju su predvodili voditelji Glazbenog društva «Isidor Bajić» iz Teslića. Na festivalu su nastupile i Neđica Mijajlović i Slađana Stanišić iz Bosne i Hercegovine.

Stručni žiri međunarodnog festivala «Ta se pesma ljubav zove» dodijelio je nekoliko nagrada autorima i izvođačima, a Direkcija Festivala specijalnu nagradu i nagrade za životno djelo.

Prva nagrada stručnog festivalskog žirija pripala je djevojčici Teodori Stanković iz Novog Sada, za pjesmu «Ja i jastuk moj» , koju potpisuje Lado Leš.

Direkcija Festivala «Ta se pesma ljubav zove» je hrvatskom skladatelju Rajku Dujmiću i autoru Međunarodnog festivala dječje pjesme «Lino-Fest» Mariju Pejiću iz Sarajeva dodijelila specijalnu nagradu za intenziviranje međunarodne kulturne suradnje u oblasti dječje glazbe.

Nagrade za životno djelo dobili su istaknuti stvaraoci za djecu Minja Subota, Jovan Joca Adamov, Radoslav Graić i Ferenc Kovač.

– Glazbeni eksperti i pedagozi iz regije, koji su bili prisutni u Kikindi, jedinstveni su u mišljenju da je sarajevski «Lino-Fest» jedna od najkvalitetnijih međunarodnih dječjih manifestacija u regiji, prvenstveno zbog svog edukativno-zabavnog karaktera, ističući potrebu produciranja većeg broja takvih dječjih programa, radi zaštite djece od pritiska sveprisutnog glazbenog kiča i šunda , kazao je prof. Marijo Pejić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*