Ranjeni fratar izvan životne opasnosti, za Matoševića predložen pritvor

Fra Pero Oršolić, kojeg je u nedjelju u Brajkovićima kod Travnika ustrijelio Tomo Matošević, poznat pod nadimkom “Žabac”, bolje je i izvan životne opasnosti nakon što je operiran u bolnici u Novoj Biloj, potvrđeno je medijima u toj zdravstvenoj ustanovi.

– Oršolić je dovezen u nedjelju popodne s ustrjelnom ranom u predjelu abdomena, a oštećeni su mu bili crijeva, kralježnica i kosti karlice. Hitno je operiran nakon čega je njegovo stanje stabilno i izvan je životne opasnosti, rekao je dežurni liječnik bolnice u Novoj Biloj.

Podsjetimo, do incidenta je došlo tijekom slavlja župljana u Brajkovićima, nakon što fratar nije dozvolio Tomaševiću da postavi šator. Ovaj je potom prislonio pištolj fratru uz stomak i povukao obarač.

Tužiteljsvo Srednjobosanskog kantona uputilo je Kantonalnom sudu u Novom Travniku prijedlog za određivanje pritvora Tomi Matoševiću osumnjičenom za pokušaj ubojstva fratra Peje Oršolića, u mjestu Brajkovići, kod Travnika.

Tomo Matošević, zvani “Žabac”, iz Brajkovića uhićen je nakon što je jučer u 15.55 sati ispred župnog ureda u Brajkovićima iz pištolja teško ranio fratra mjesne crkve Peju Oršolića.

U Kantonalnom tužiteljstvu u Travniku rekli su da će danas biti obavljeno vještačenje i saslušanje svjedoka, te da je u tijeku utvrđivanje motiva za ovo kazneno djelo.

Podsjetimo, napadaču je prilikom lišavanja slob ode policija oduzela pištolj u čijem okviru je bilo 11 metaka.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*