Raskol u HSP-u BiH, traži se ostavka Zvonka Jurišića

Hercegbosasnki Županijski odbora HSP-a BiH nezadovoljan je ulogom koju HSP BiH ima u dosadašnjim razgovorima o uspostavi vlasti na razini BiH, Ferderacije BiH i županija, kao i ponašanjem pojedinih ljudi iz vodstva te stranke, uključujući i predsjednika stranke Zvonka Jurišića.

Donaje se to iz priopćenju za javnost koje je potpisao ŽO HSP-a BiH Hercegbosanske županije, a u kojem, među ostalim stoji, stoji: “HSPBiH ušao je u proces uspostave vlasti na razini Federacije BiH s iskrenim namjerama da se poboljšaju ukupne društvenopolitičke i gospodarske prilike u BiH. Potpisivanje Platforme s koalicijskim partnerima, kao temeljnog dokumenta za postizanje ovih ciljeva, bio je preduvjet sudjelovanja u vlasti HSP-a jer je u njemu izražena nedvojbena politička volja za ubrzanje reformskih procesa, za borbu protiv korupcije i kriminala, a posebno za poboljšanjem položaja hrvatskog naroda u jednakopravnosti sa ostala dva naroda.

Hercegbosanski Županijski odbor HSP-a BiH i dalje stoji na proklamiranim načelima Platforme, ali ujedno izražava i svoje nezadovoljstvo ponašanjem pojedinih članova i vodećih dužnosnika HSP-a, s predsjednikom dr. Zvonkom Jurišićem na čelu, čija samovolja, netransparentnost u radu te nepoštivanje demokratskih procedura unutar same stranke smatra pogrešnim i politički štetnim

HSP na području Hercegbosanske županije već se godinama nastoji i, vjerujemo, uspijeva ponašati u duhu odgovornosti i principijelnosti u zaštiti kako nacionalnih tako i građanskih prava svakog čovjeka. Ovakav način rada naši birači znali su prepoznati i na izborima nagraditi. Nažalost, pojedinci unutar vodstva HSP-a, koji svojim radom nisu ostvarili očekivane rezultate niti su opravdali povjerenje birača, nastoje da politikantstvom i okupljanjem oko neformalnih i interesnih skupina ostvare isključivo svoje osobne ciljeve.»

Na kraju priopćenja stoji da se zbog svega navedenog hercegbosasnki Županijski odbor HSP-a BiH želi «ograditi od takvog načina ponašanja i vođenja stranke te smatra da se pojedinci moraju pozvati na odgovornost kako bi stranka uspjela ostvariti ciljeve sadržane u svome programu stranke i u Platformi te ispuniti očekivanja svojih birača i svakog hrvatskog čovjeka”.

Drugim riječima, traži se ostavka ili smjena vodstva stranke, mediji spekuliraju da će se tražiti uklanjanja Jurišića s čelne pozicije te povlačenje ministra financija FBiH Ante Krajine, kao I formiranje krize u Vladi Federacije BiH, a razlog svemu je, navodno, što se pokušavaju nametnuti kadrovi isključivo iz zapadne Hercegovine i Mostara dok se zanemaruje Hercegbosanska županija.

2 Comments

  1. Vi koji eskreno zalite biti Pravasi u duhu Oca Domovine. Izbacite te ljutske utvore iz Stranke Prava. koje vode Hrvate u propast. Bog iHrvati.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*