Raspisan natječaj za 14. Mediteran Film Festival

mmf-2013Raspisan je natječaj za 14. Mediteran Film Festival koji će biti otvoren do 10. svibnja, priopćeno je iz direkcije Festivala. U tom razdoblju svi autori iz 22 mediteranske zemlje mogu prijaviti svoje filmove za natjecateljski program 14. MFF-a. Svi detalji s uvjetima prijave, kao i sama prijavnica, nalaze se na web stranici festivala www.mff.ba.

Selektor će pregledati sve one filmove koji budu poslani najkasnije do 10. svibnja i čija će prijava ispunjavati sve zadane uvjete. Filmovi koji po procjeni selektora budu sadržavali najviše kvalitativne, estetske, umjetničke i tehničke vrijednosti, ući će u natjecateljski program 14. Mediteran Film Festivala.

Od ove godine MFF dijeli filmove u dva natjecateljska programa. U jednoj selekciji natjecat će se kratki dokumentarci u trajanju do 30 minuta, a u drugoj dokumentarni filmovi koji traju više 30 minuta.Šesteročlani međunarodni žiri, koji će ocjenjivati filmove iz obje selekcije, će tijekom festivala odlučivati o najboljim dokumentarnim filmovima s prostora Mediterana, a o jednoj nagradi će odlučivati i publika.Nagradni fond 14. MFF-a je 7.000 KM (sedam tisuća konvertibilnih maraka).

Na festivalu će biti prikazano i više drugih programa, a novost su i vanjske projekcije s igranim kino hitovima iz regije.

Ovogodišnji Mediteran Film Festival bit će održan od 26. do 31. kolovoza 2013. u Širokom Brijegu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*