Raspisan natječaj za izgradnju autoceste Banja Luka – Prnjavor

Danas je raspisan međunarodni tender za izradu projekta i izgradnju dionice autoputa Banja Luka – Prnjavor. Na internet stranici kreditora, Europske investicijske banke (EIB,) bit će objavljen 8. prosinca, najavio je ministar prometa i veza RS-a Nedeljko Čubrilović.

Detalji međunarodnog poziva precizirani su na web siteu “Autoputeva RS-a”.

Čubrilović je u izjavi novinarima u Banja Luci podsjetio da su uvjeti za tendersku dokumentaciju poznati i usuglašeni s EIB-om. Zainteresirane tvrtke ponude mogu dostaviti do 15. veljače 2013. godine, do 12 sati.

Entitetski premijer Aleksandar Džombić ranije je izrazio nadu kako bi odluka o odobrenju kredita EIB-a za ovaj projekt mogla biti početkom naredne godine.

Do izbora izvođača radova na ovoj dionici moglo bi, rekao je, doći već u veljači 2013., kako bi se u ožujku ili travnju počelo s izgradnjom. Rok za izvođenje radova na ovom dijelu autoputa je tri godine.

Dužnosnici RS-a odlučili su ranije da se izgradnja autoputa Banja Luka-Doboj vrši u dvije faze, odnosno za dionicu Prnjavor – Doboj, RS se kreditno zadužila kod Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), a drugu dionicu Banja Luka-Prnjavor kreditirat će EIB

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*