Raspisan natječaj za prodaju dnevnog lista ‘Vjesnik’

Dnevni list Vjesnik, koji bi uskoro trebao proslaviti 72. godišnjicu postojanja, uskoro bi mogao dobiti novoga vlasnika. Uprava Narodnih novina objavila je danas prodaju tog dnevnog lista, a u pozivu za javno prikupljanje ponuda za prijenos udjela tvrtke Narodne novine – Press, nakladnika i stopostotnog vlasnika Vjesnika s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna, kao uvjeti prodaje navedeni su izdavanje Vjesnika najmanje 24 mjeseca te preuzimanje svih zaposlenika tvrtke kojih na dan objave poziva ima 98.

Uvjet za ponuditelje je i bankovno jamstvo prvorazredne banke za plaćanje svih obveza tvrtke prema radnicima, dobavljačima i državi, koje su 13.997.947,04 kune i/ili obveza unosa tog iznosa kao ulaganje u tvrtku. Kupac treba preuzeti i obvezu da bez odobrenja Narodnih novina trećoj osobi 24 mjeseca neće prenijeti poslovni udjel tvrtke ili nakladnička prava te žig Vjesnika.

Ponude treba dostaviti najkasnije do 10. travnja. Najpovoljnijom ponudom smatrat će se ona koja većim novčanim iznosom ili provjerenim bonitetom jamči ispunjavanje uvjeta, pri čemu Narodne novine zadržavaju pravo neprihvaćanja ni jedne prispjele ponude, stoji u pozivu koji je objavljen u Vjesniku.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*