Ratni zločinac Radislav Krstić pretučen u britanskom zatvoru

krstic-radislav Radislav Krstić, ratni general vojske bosanskih Srba, koji u britanskom zatvoru izdržava 35-godišnju kaznu koju mu je izrekao Haaški sud, ozlijeđen je danas tijekom zatvorske šetnje. Krstićev odvjetnik Nenad Petrušić izjavio je agenciji Srna da su tijekom zatvorske šetnje na Krstića nasrnula trojice muslimana iz islamskih zemalja, koji su mu nanijeli ozljede oštrim predmetom po licu i tupim predmetima po tijelu. “Jesu li te ozljede teške, ima li neke frakture ili ne, to ne mogu kazati. Ali, u svakom slučaju napad se dogodio”, izjavio je Petrušić te dodao da Krstić već nekoliko mjeseci zbog prijetnji ne izlazi u šetnju. On je siguran da Krstić nije ničim izazvao taj napad te da se napad može dovesti u vezu s njegovom presudom za Srebrenicu, tj. činjenicom da je osuđen za zločine počinjene u srebrenici.
Ministarstvo pravde Velike Britanije također je potvrdilo da su Krstića u 11.30 časova napala trojica zatvorenika i da je smješten u bolnicu.
Krstića je na Haaškom sudu bio optužen za genocid nad Bošnjacima u Srebrenici 1995. te je 2. kolovoza 2001. osuđen na 46 godina zatvora, ali mu je u žalbenom postupku kazna smanjena sa 46 na 35 godina zatvora.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*