Ravnatelj BH Airlinesa odbacio navode o zabrani svinjetine i alkohola

HR-BH AirlinesRavnatelj “BH Airlinesa” Nudžeim Rečica demantirao je navode pojedinih medija da putnici koji lete zrakoplovima ove kompanije ne mogu konzumirati alkohol i svinjetinu, nazvavši takve tvrdnje budalaštinama. Rečica je za sarajevski “Dnevni avaz” kazao da u avionima bh. kompanije služe domaću hranu i da putnici uglavnom mogu dobiti domaće pivo i vino.

– Ne postoji nikakva službena niti neslužbena odluka da se alkohol i svinjetina ne služe u avionima, potvrdio je Rečica.

Dodao je da je ovo mala kompanija i da nije u stanju putnicima ponuditi veliki izbor hrane. Prema njegovim riječima, zbog troškova se veliki broj kompanija odlučio na restrikciju tzv. cateringa.

– Rukovodimo se time da poslužimo kvalitetan obrok, tako da odgovara većini putnika, da nikoga ne uvrijedimo. Mislim da je to praksa svih kompanija koje lete u one predjele gdje se može očekivati mješoviti sastav putnika, istaknuo je prvi čovjek “BH Airlinesa”.

Catering, inače, ovoj kompaniji uglavnom radi Međunarodni aerodrom Sarajevo. No, kada zrakoplov ostane negdje na noćenju, naprimjer u Istanbulu, onda se hrana kupuje na toj destinaciji.

– Postoji mogućnost da, kada se hrana kupi u Istanbulu, na njoj bude neka oznaka da nema svinjetine. Ali, to nije znak da smo mi zabranili svinjetinu, nego da je nema u obroku koji ste dobili, rekao je Rečica.

– Trudimo da se da naša usluga bude prilagođena tako da se nijedan putnik ne osjeti povrijeđenim. Ne pravimo nikakvu diskriminaciju među putnicima, po bilo kojoj osnovi – tvrdi ravnatelj “BH Airlinesa”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*