Razbijen lanac automafije, više osoba uhićeno

auto-mafijaPolicija u Bosni i Hercegovini provela je veliku akciju uhićenja pripadnika organizirane kriminalne skupine koja se bavila krađom i preprodajom automobila.

Glasnogovornik policije Sarajevske županije Irfan Nefić potvrdio je kako je akcija počela u ranim jutarnjim satima te kako je pretraženo više različitih lokacija i to na području šire regije Sarajeva te Mostara, Gruda i Zvornika.

“Također je uhićeno više osoba”, kazao je Nefić, ali nije rekao o kojem se točno broju uhićenih radi. Uz sarajevsku u akciju sudjeluje i policija Republike Srpske te pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA)

Policijska akcija pod kodnim nazivom “Trebević”, kako je objasnio Nefić, planirana je mjesecima i izvedena je po nalogu Tužiteljstva BiH.

Pretresima pet lokacija, policijski službenici SIPA-e pronašli su i privremeno oduzeli nekoliko ukradenih vozila, od kojih je jedno u voznom stanju, a četiri su rastavljena u dijelove, zatim dijelove ukradenih vozila, krivotvorenu dokumentaciju za navedena vozila, mobilne telefone, SIM kartice, vatreno oružje (dvije automatske puške i određena količina municije).

Istragom je utvrđeno kako su osobe koje su uhićene u nedjelju činile kriminalni lanac koji se bavio organiziranom krađom automobila za koje bi potom tražili otkupninu od vlasnika ili bi ih uz krivotvorenu dokumentaciju preprodavali u inozemstvu, najčešće u zemljama regije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*