Razbijena mreža koja je zemunskom klanu prodavala hrvatske putovnice

Hrvatska je policija u velikoj akciji pod tajnim imenom Mreža sinoć privela osam osoba iz policijskog i diplomatsko-konzularnog miljea zbog izdavanja i prodaje lažnih putovnica.

Policija je samo potvrdila da je privedeno osam osoba zbog sumnje da su povezani s krivotvorenjem i trgovanjem hrvatskim putovnicama, kako javljaju hrvatski mediji pozivajući se na neslužbene izvore, osumnjičeni su da su u posljednjih nekoliko godina izdali i prodali putovnice stotinama osoba iz kriminalnog podzemlja susjednih zemalja. Navodno je cijena putovnice bila od 10 do 50 tisuća eura.

Akcija Mreža bila je dugo pripremana i za njezin početak čekao se ulazak ključnog čovjeka, državljanina BiH, u Hrvatsku. On je bio glavni posrednik zemuncima, ali i kriminalcima iz BiH i Crne Gore u pribavljanju originalnih hrvatskih isprava. Kako doznaje HTV, akcija još traje. Policija će rezultate iznijeti sutra na konferenciji za novinare. Među privedenima mogle bi biti i neke poznate osobe te zvučna imena iz hrvatske diplomacije.

Uhićenja je još prije mjesec dana najavio ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić. Povod za akciju Mreža bila su nedavna uhićenja u Španjolskoj. Tada su privedeni pripadnici tzv. zemunskog klana, sam vrh te kriminalne organizacije Luka Bojović, Vladimir Milisavljević i Siniša Petrić, kod kojih su pronađene hrvatske putovnice

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*