Razbojnici u Vitezu ozlijedili Slavicu Jurčević

Četiri maskirana razbojnika jutros su pretukla i opljačkala četrdesetdvogodišnju zamjenicu direktora poduzeća “Buba commerce” Slavicu Jurčević iz mjesta Putiš, nastanjenu u Vitezu, objavio je portal Vitez.info. Liječnička pomoć ukazana joj u Domu zdravlja Vitez, a potom je prevezena u bolnicu “Dr. fra Mato Nikolić” Nova Bila. Dežurni kirurg ove bolnice, Dragutin Marković, konstatirao je teže povrede, između ostalog i prijelom nosa.

Razbojstvo se dogodilo jutros rano, prilikom polaska na posao Slavice Jurčević. Razbojnici su izašli iz vozila “ford eskort” bijele boje, razbili staklo Slavičinog vozila, pretukli je i oteli joj torbicu s novcem.

Kako doznaje portal Vitez.info, razbojnici su vozilo koje je korišteno u razbojništvu, zapalili u blizini bolnice u Novoj Biloj. Službenici Policijske stanice Vitez obavili su očevid, a u tijeku je daljnja istraga.

Zbog ovog stravičnog događaja, koji je potpuno šokantno odjeknuo u javnosti, Udruga poslodavaca Vitez, djelatnici grupacije Buba commerce, zajedno s predstavnicima drugih viteških tvrtki, na pola sata su blokirali magistralni put M5, želeći i na taj način skrenuti pozornost javnosti na ono što se događa, te pozvati nadležne institucije da konačno rade svoj posao.

Predsjedništva Općinskog odbora HDZ-a BiH Vitez na današnjoj izvanrednoj sjednici raspravljalo je, između ostalog, o sigurnosnoj situaciji na području općine Vitez, a povodom brutalnog napada na Slavicu Jurčević.

Predsjedništvo OO HDZ BiH Vitez najoštrije je osudilo današnji napad Slavicu Jurčević i traži od nadležnih institucija, tužiteljstva, sudstva i policije, da što prije otkriju počinitelje ovoga, ali i svih do sada počinjenih kaznenih djela.

“Tijekom proteklih nekoliko mjeseci na području općine Vitez učestao je broj teških kriminalnih djela, prvenstveno pljački i razbojstava. Napad na Slavicu Jurčević samo je kulminacija terora kriminalaca koji se vrši na području općine Vitez. Poduzeće ‘Soffa MM’, zlatarna ‘Madonna’, trgovina ‘Agro prom’, velik broj sportskih kladionica, benzinske crpke, kao i mesnica ‘Jurčević’ samo su mali broj gospodarskih subjekata koji su tijekom proteklih nekoliko mjeseci bili izloženi brutalnom otuđivanju materijalnih dobara i imovine, a vrlo često je bio ugrožen i život djelatnika”, navodi u priopćenju za javnost Općinskog odbora HDZ-a BiH Vitez.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*