Razgovori stranaka o uspostavi vlasti u BiH bit će nastavljeni početkom druge polovine kolovoza

Međustranački razgovori o kandidatu za predsjedatelja novog saziva Vijeća ministara BiH bit će nastavljeni početkom druge polovine kolovoza, rečeno je danas u HDZ-u 1990. U toj stranci ističu da su pozicije dva HDZ-a u vezi s imenovanjem mandatara nepromijenjene.

Glasnogovornik ove stranke Veso Vegar rekao je da termin nastavka razgovora nije preciziran, ali da je neformalno dogovarano da to bude početkom druge polovine ovog mjeseca. Vegar je istaknuo da su razgovori neophodni da bi se postigla suglasnost o kandidatu za predsjedatelja Vijeća ministara.

– Bez tih sastanaka ne može biti dogovora i Predsjedništvo BiH ne može predložiti mandatara, rekao je Vegar i dodao da Predsjedništvo ne bi trebalo predlagati mandatara bez suglasnosti političkih partnera koji će činiti parlamentarnu većinu na razini BiH. Kako je prenijela agencija Srna, on je upozorio da bi predlaganje mandatara bez prethodno postignutog međustranačkog dogovora još jednom bilo gubljenje vremena.

Vegar je ponovio da dva HDZ-a ne odustaju od svog stava da novi predsjedatelj Vijeća ministara treba biti iz HDZ-a BiH i da je kandidat za to mjesto Borjana Krišto.

– To je dogovor HDZ BiH i HDZ 1990, a o raspodjeli ministarstava će biti naknadno razgovarano, zaključio je Vegar.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*