Regionalni lideri na konferenciji u Sarajevu

U povodu 10. godišnjice normalizacije odnosa u regiji i 10. godišnjice osnutka Igmanske inicijative u Sarajevu će se održati dvodnevna konferencija pod nazivom Bilanca odnosa u regiji – bilateralni odnosi i regionalna suradnja. Na konferenciji se očekuje oko 300 sudionika.

Među sudionicima su i lideri regije – predsjednici Hrvatske Ivo Josipović, Srbije Boris Tadić, Crne Gore Filip Vujanović te članovi Predsjedništva BiH, Haris Silajdžić, Željko Komšić i Nebojša Radmanović.

Očekuje se da će se oni obratiti skupu neposredno prije proglašenja deklaracije. Predstavnici Igmanske inicijative ocjenjuju njihov susret povijesnim događajem. Na taj će način potvrditi značaj regionalne suradnje i dobrosusjedskih odnosa.

Organizatori konferencije Igmanske inicijative su Forum građana Tuzla, Centar za regionalizam Novi Sad, Centar za demokarciju i ljudska prava Podgorica i Građanski odbor za ljudska prava Zagreb.

Igmanska inicijativa je pokret nevladinih organizacija iz BiH, Crne Gore, Srbije i Hrvatske, usmjeren na bržu normalizaciju odnosa zemalja potpisica Daytonskog mirovnog sporazuma.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*