Relota: HDZ BiH neće razgovarati s Kukićem, on nema legitimitet

U Mostaru je danas održana druga sjednica Predsjedništva HDZ BiH, proširena s predsjednicima županijskih odbora te stranke, na kojoj se raspravljalo o političkoj situaciji u BiH, funkcioniranju izvršne i zakonodavne vlasti u BiH, kao i uspostavi vlasti na županijskoj razini, te provedbi unutarstranačkih izbora, prenosi Fena.

Prema riječima glasnogovornika HDZ- BiH Miše Relote, za dan ili dva bit će održani sastanci s predsjednicima županijskih odbora HDZ-a BiH na području Hercegovačko-neretvanske (HNŽ) i Hercegbosanske županije (HBŽ), kao i razgovori s predstavnicima HDZ-a 1990, te da HDZ BiH očekuje kako će u tim dvjema županijama uskoro doći do uspostave vlasti.

Na upit novinara hoće li HDZ BiH odazvati razgovorima s kandidatom Predsjedništva BiH za predsjedatelja Vijeća ministara BiH Slavom Kukićem, Relota je kazao kako HDZ BiH neće razgovarati s Kukićem.

– Gospodin Kukić nema legitimitet i u tom smislu je apsolutno neprihvatljiv kao kandidat. Jedini kandidat hrvatskog bloka, odnosno HDZ BiH i HDZ-a 1990, je gospođa Borjana Krišto i ona je jedina kandidatkinja koja bi mogla dobiti potrebnu većinu, zaključio je Relota.

Inače, mandatar za sastav novog Vijeća ministara BiH Slavo Kukić u ponedjeljak je nastavio konzultacije s predstavnicima parlamentarnih stranaka. Predstavnici Stranke za BiH kazali su da ostaju u oporbi te da neće podržati Kukića, niti bilo koga drugog, dok je lider SBB BiH Fahrudin Radončić, nakon sastanka s Kukićem, kazao da ova stranka neće blokirati izbor predsjedatelja Vijeća ministara, ali da pred Kukićem “stoje dva Kineska zida”, aludirajući na protivljenja srpskih i hrvatskih stranaka kandidaturi ovog mostarskog sveučilišnog profesora.

(Hrvatska riječ)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*