Relota: Raskol u HSP BiH je sukob oko “podjele plijena”

Glasnogovornik HDZ BiH Mišo Relota izjavio je da je raskol u HSP BiH zapravo sukob oko ”podjele plijena” što je pokazatelj promašene politike predsjednika te stranke Zvonke Jurišića.

– Vrijeme je pokazalo da je čerupanje plijena, javnih dobara i preduzeća u Federaciji BiH jedino što `platformaši` rade. HSP iz Herceg-Bosanske županije očekivao je da njihov kandidat Ivan Krstanović dobije rukovodeće mjesto u Elektroprivredi HZ HB. Usprkos obećanjima vrha stranke, Jurišić je po tko zna koji put promijenio mišljenje i tu poziciju rezervirao za osobu iz HSP-a Ljubuški’, precizirao je Relota.

Budući da je iz ”nezadovoljnog” HSP-a HBŽ najavljeno da bi mogli povući svoj kadar, ministra financija Federacije Antu Krajinu, Relota ne isključuje takav scenarij: “Ako sukob bude nastavljen i ako HSP iz HBŽ naloži Krajini povući se s mjesta federalnog ministra financija to može prouzrokovati krizu koja će uzdrmati temelje platformaša“, kaže Relota.

Potpredsjednik HSP BiH Josip Perić izjavio je da će biti zatražena smjena predsjednika stranke Zvonka Jurišića, zbog štete koju je navodno nanio svojim djelovanjem te da je moguće i povlačenje HSP-a iz platforme.

Kao razloge nezadovoljstva Jurišićem, Perić je naveo dogovaranje i razvrgavanje koalicija s drugim strankama te kadrovska rješenja u javnim službama. Zbog nezadovoljstva Jurišićevim djelovanjem i položajem HSP-a unutar platforme, Perić je najavio mogućnost povlačenja ministra finansija FBiH Ante Krajine i stvaranje krize u federalnoj Vladi, prenosi agencija Srna.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*