Rexhepi: Na Kosovu više ne vrijede srpske vozačke dozvole

Osobe koje imaju srpske vozačke dozvole, koje su izdale područne jedinice srpskog SUP-a sa Kosova, nevažeće od danas i vozači koji imaju takve dozvole neće moći upravljati automobilima na Kosovu.

Tu je informaciju u izjavi za Tanjug potvrdio kosovski ministar unutarnjih poslova Bajram Rexhepi, a njegov zamjenik Saša Rašić istaknuo je kako vozači takve dozvole mogu zamjeniti za kosovske.

“Mogućnost da se temeljem posjedovanja srpske vozačke dozvole dobije kosovska, uz zadržavanje srpske dozvole, bit će na snazi do daljnjega, a taj mehanizam postoji i za preregistraciju vozila”, pojasnio je Rašić. Precizirao je da će policija koja na prometnicama na Kosovu zatekne vozače sa srpskom vozačkom dozvolom, a koji imaju prebivalište na Kosovu, od njih taj dokument oduzimati i smatrat će da je vozač upravljao vozilom bez vozačke dozvole.

Srpske vozačke dozvole koje su izdane u Srbiji za vozila s tamošnjim registracijama važeće su i na Kosovu, ali za takve automobile vlasnici prilikom ulaska na Kosovo moraju platiti osiguranje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*