Rompuy: Očekujem da će ratifikacija hrvatskog pristupnog ugovora proći glatko

Predsjednik Europskog vijeća Herman Van Rompuy izrazio je u ponedjeljak na sastanku s hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem nadu da će proces ratifikacije hrvatskog pristupnog ugovora glatko proći u zemljama članicama kako bi Hrvatska 1. srpnja 2013. postala članicom Unije.

“Očekujem neometan proces ratifikacije u hrvatskom parlamentu i svim zemljama članicama tako da Hrvatska može postati 28. članica od 1. srpnja 2013.”, kaže se u priopćenju koju je objavio Van Rompuyev ured nakon susreta s Milanovićem.

Van Rompuy je čestitao premijeru Milanoviću na uspješnom ishodu referenduma o pristupanju Uniji i hrvatskim građanima na demokratskoj odluci o pridruživanju EU-u.

Milanović, koji će u ponedjeljak prvi put sudjelovati na sastanku čelnika zemalja članica EU-a, sastat će se još s predsjednikom Europske komisije Joseom Manuelom Barrosom, predsjednikom Europskog parlamenta Martinom Schulzom te sudjelovati na sastanku lidera Stranke europskih socijalista (PES). Također će posjetiti i hrvatsku Misiju pri Europskoj uniji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*