Ruska “Optima” želi preuzeti OMV-ove benzinske crpke u Hrvatskoj i BiH

Ruska kompanija “Optima” zainteresirana je za preuzimanje benzinskih crpki austrijske grupe OMV AG u Hrvatskoj i BiH. Po riječima generalnog direktora Optima grupe Jurija Belova, regionalno proširenje jedno od strateških ciljeva kompanije, koja upravlja jedinom rafinerijom nafte u BiH u Brodu, tvornicom motornih ulja u Modriči i lancem benzinskih crpki “Nestro”.

“Ozbiljno razmatramo situaciju i zainteresirani smo da uđemo na hrvatsko tržište i preuzmemo maloprodajni lanac OMV u Hrvatskoj, kao i u BiH”, rekao je on Reutersu.

OMV je u utorak priopćio da planira da proda svoje objekte u Hrvatskoj i BiH i da će razgovori sa zainteresiranim stranama početi u narednih nekoliko mjeseci. OMV ima 63 maloprodajna objekta u Hrvatskoj i 13 posto udjela u dionicama, dok u BiH ima 13 objekata i osam posto udjela na tržištu.

Optima grupa, koja je u vlasništvu ruske kompanije “Njeftegazinkor”, u sastavu državne tvrtke “Zarubežnjeft”, ima maloprodajnu mrežu od 88 benzinskih stanica u BiH. Ova kompanija najavila je ranije da planira da investira 200 milijuna eura u širenje maloprodajnog lanca do 2015. godine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*