Ruski vicepremijer poručio Madonni: “Ili skini križ, ili obuci gaćice”

Zamjenik ruskog premijera oštro se obrušio na pop divu Madonnu, nakon što je javno komentirala suđenje članicama ženske punk skupine Pussy Riot, javlja BBC.

Dmitrij Rogozin je Madonnu na Twitteru optužio za držanje moralnih prodika te joj poručio: “Ili skini križ, ili obuci gaćice.”

Madonna je na koncertu u Moskvi izjavila kako se moli za slobodu članica Pussy Riota, Nadežde Tolokonjikove,Ekaterine Samucevič i Marije Aljohine. Njima se na sudu u Moskvi sudi za huliganstvo i poticanje na vjersku mržnju zbog toga što su u veljači u crkvi Krista Spasitelja u Moskvi otpjevale “prosvjednu molitvu” protivpredsjednika Putina.

Dva dana kasnije, na koncertu u Sankt Peterburgu, Madonna je također izrazila potporu aktivistima za prava homoseksualnih osoba.

Koristeći svoj službeni Twitter “account”, Rogozin je napisao: “Svaka bivša k…., što je starija, sve više naginje držanju prodika o moralnosti. Posebno na turnejama i nastupima u inozemstvu”.

Iako nije izričito naznačio da su njegovi komentari usmjereni na Madonnu, u Rusiji nitko ne sumnja da je upravo o njoj riječ, smatra BBC-jev dopisnik u Moskvi Daniel Sandford. Dodaje kako, iako Rogozin nije napisao cijelu riječ, nema sumnje da je koristio riječ “kurva”, smatranu jednom od najuvredljivijih riječi koje se u Rusiji mogu upotrijebiti kad je riječ o ženi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*