Ruža Tomašić: Hrvatima u BiH trebaju predstavnici koji će govoriti u njihovo ime

HSP dr. Ante Starčević zagovara cjelovitost BiH u kojoj će ustavno, administrativno i teritorijalno uređenje garantirati suverenost i jednakopravnost sva tri naroda, izjavila je predsjednica te stranke Ruža Tomašić danas u Mostaru, na konferenciji za novinare održanoj u povodu predstojećih parlamentarnih izbora u Republici Hrvatskoj.

Tijekom konferencije istaknuta je važnost XI. Izborne jedinici zbog političke situacije u kojoj se Hrvati u BiH nalaze, a Ruža Tomašić je istaknula kako podržava Hrvatski narodni sabor (HNS) BiH ako on bude radio u interesu hrvatskog naroda u BiH. “Ako slučajno bude u službi jednoj stranci, onda on prestaje biti Hrvatski narodni sabor onda će to biti sabor te stranke”, istaknula je Tomašić.

Podsjetila je kako po BiH ne hoda samo od izbora do izbora nego da pomaže gdje god može. Tako Tomašić sudjeluje na tribina protiv zlouporabe opojnih droga, a u Vareš je u nekoliko navrata dovodila pomoć. “Je li u Hrvatskoj bilo koga briga za Varešu, za Posavinu što se Hrvati ne vraćaju”, pita se Tomašić.

“Zato Hrvati iz BiH trebaju predstavnike koje će govoriti u njihovo ime, koji neće biti samo jedna ekstra ruka svojoj stranci, koji neće služiti za politiku RH nego za politiku naroda”, istaknula je Tomašić.

Glavni tajnik HSP-a Dr. Ante Starčević Pero Ćorić kazao je kako su “pravaši” u BiH izašli s jednim programom pred hrvatske birače, zatražili njihovo povjerenje, a iza toga ga, kako je kazao, izdali. “Hrvatski birači su i u Republici Hrvatskoj i u BiH prevareni nekoliko puta (…) Vladajuće garniture u RH nikad nisu zahvalili Hrvatima u BiH za povjerenje koje su im dali, a za nas je BiH kolijevka hrvatstva i treba učiniti sve da Hrvati ostanu na svojim stoljetnim ognjištima”, istaknuo je Ćorić.

Nadaju se kako će dobiti određenu potporu birača na predstojećim izbora u RH kako bi bili korektiv buduće hrvatske vlasti. “U politici je bitno dosljedno provoditi svoj program i imati ambicije koje moraju biti realne i ostvarive. Lijevi blok (…) u RH ne zavrjeđuje da osvoji apsolutnu vlast. Sve što rade je spočitavanje grijeha onima koji danas vladaju (…) Mislim da je apsurdno i od hrvatske premijerke Jadranke Kosor da nekoliko mjeseci pred izbore raskida koaliciju sa svojim strateškim partnerom SDSS-om, da danas prijeti prstom prema Beogradu, odbija sve razgovore s njima i šalje lažne pozdrave generalima u Haagu, a svi dobro znamo tko je te generale locirao, transferirao i uhitio”, naveo je Ćorić.

S konferencije je poslan poziv svim pravašima da se okupe pod “pravaški kišobran” i u BiH, i u RH kako bi zajednički izašli na predstojeće izbore u svim izbornim jedinicama.

Predsjednik Hrvatskog pravaškog bloka i koordinator stranke za XI. Izbornu jedinicu Željko Koroman kazao je kako vidi stranku kao sredstvo kojim se može ostvariti jednakopravnost hrvatskog naroda s ostala dva u BiH.

Komentirajući napad na predsjednika Federacije BiH Živka Budimira i zastupnika u federalnom Parlamentu Željka Asića, Koroman navodi kako mu je žao što se takve stvari događaju, ali, ističe, da ga ne čudi što im se to dogodilo s obzirom na to kako se ta, kako je kazao, gospoda ponaša. Komentirajući koaliciju koja je na vlasti u Federaciji BiH, Koroman je kazao kako HSP BiH kompromitira pravašku ideju.

1 Comment

  1. HSP BiH NEČE SA MAFIJAŠIMA I SILEDŽIJAMA IZ OBA HDZ.KRIMINAL JE SMETNJA I LAŽ VEČERNJEG LISTA SU POZIVI NA LINČ I UBISTVO LJUDI KOJI DRUGAČIJE GLEDAJU STVARI U BOSNI I HECEGOVINI.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*