Ruža Tomašić: Imam dokaz da je Stanimirović bio s četnicima i slao ljude na Ovčaru

Ruza-tomasic“Pozivam DORH da utvrdi je li tu bilo govora mržnje ili spominjanja bilo koje nacije. Ako se ustanovi da je bilo govora mržnje, odričem se imuniteta i tražim da me se procesuira”, izjavila je Ruža Tomašić, predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević.

“Ako nije bilo tako, onda tražim javnu ispriku premijera Milanovića i gospodina Milorada Pupovca koji je rekao da sam ja napala srpski narod, što uopće nisam, rekao je da sam ja rekla da je Stanimirović bio u četnicima, a ja sam rekla da je bio s četnicima, za što imamo i dokumente. Dakle, tražim njihovu javnu ispriku”, poručila je Tomašić na konferenciji za novinare koju je sazvala kako bi reagirala na sve koji je kritiziraju zbog njenih izjava za koje ona tvrdi da su krivo prenesene, prenosi Večernji list.

“Također, molim sve one građane srpske nacionalnosti kojima sam pomagala posljednjih 20 godina da pošalju Pupovcu ili Milanoviću dokumente gdje sam im ja pomagala, jer mi se čini da sam više ja pomogla ljudima srpske nacionalnosti nego što je to Pupovac napravio”, ustvrdila je Tomašić, koju zanima da DORH ustanovi jesu li oni u neopravdanom napadu na nju upotrijebili govor mržnje koji cijelo vrijeme imputiraju njoj.

Novinare je zanimalo ima li kakve dokaze za svoju tvrdnju iz Dnevnika 3 da je Stanimirović prstom prozivao koga treba voditi na Ovčaru, a ona je kratko odgovorila da ima.

“Slavica Popović iz Tovarnika prijavila je DORH-u da je Stanimirović došao po njenog ranjenog supruga i predao ga četnicima, imamo dokaze medicinske, časne sestre u bolnici Vukovar, koja je i danas živa, da je on, kad su odvođeni pacijenti, pokazivao, dakle, imamo gospođu, živa je još uvijek, Ružice Erdelji koja tvrdi da je bila silovana pred njegovim očima i da je na nju osobno pljunuo, podnijela je tužbu, imamo izjave Snježane Maljak o istim zločinima, imamo izjave onih koji su odvođeni na minska polja u Lovasu, gdje tvrde i traže da ga se kazneno goni jer je bio sa škorpionom za pojasom i oznakom crvenog križa kod njih kada su ljudi ubijani. Mi govorimo o imenima, oni su podnijeli prijave”, nabrajao je glavni tajnik HSP-a dr. A. Starčević Pero Ćorić.

Tomašić je na to dodala da poziva DORH, koji ima sve nabrojene optužnice, da konačno ustanovi tko ne govori istinu – Stanimirović ili svjedoci.

“Ali pozivamo da nešto naprave, da to ne stoji u ladicama. Te su prijave podnesene od deset godina unazad pa nadalje. Dobili ste ono ćirilicom pisano što je Stanimirović pisao, to je dovoljan dokaz da je bio s četnicima, pa je tamo napisao kako je pao posljednji bastion ustaške vlasti u Vukovaru i kako je padom bolnice oslobođen Vukovar. Pa se čudi kako je grad uništen”, zaključila je Ruža Tomašić, javlja Večernji list.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*