Sabo i Bešlić potpisali sporazum o prijateljstvu Mostara i Vukovara

Gradonačelnici Mostara i Vukovara, Željko Sabo i Ljubo Bešlić, potpisali su danas Sporazum o prijateljstvu i suradnji između Grada Mostara i Grada Vukovara.

Gradonačelnika izrazili su zadovoljstvo ovim činom koji predstavlja krunu dosadašnjih odnosa, odnosno činjenicom da se ta suradnja pretočila u sporazum koji će omogućiti suradnju na konkretnim projektima, što je posebno značajno budući da će Hrvatska uskoro postati članica Europske unije, što će otvoriti mogućnost zajedničkog sudjelovanja i fondovima prekogranične suradnje.

Gradonačelnik Sabo je govorio i o povezanosti dva Grada u Domovinskom ratu podsjetivši kako je legendarni zapovjednik obrane Vukovara Blago Zadro bio Hercegovac te da su i Vukovarci dolazi braniti Hercegovinu. Kazao je kako Mostar i Vukovar mogu i učiti jedni od drugoga jer nakon rata bilo je puno dobrih stvari, ali i grešaka iz kojih se trebaju izvući pouke.

Sabo je prokomentirao izjave novog srpskog predsjednika Tomislava Nikolića o Vukovaru kao “srpskom gradu” kazavši kako je to jedna neodgovorna izjava te da je Vukovar višenacionalan grad, u kojem trenutno živi 32 posto Srba. Građani Vukovara su odlučili živjeti u miru, poručio je Sabo.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*