Sabotaža ili tehnički problemi: Sinoć otkazana projekcija filma o Alfredu Kinseyju

kinseyAmerička znanstvenica Judith Reisman, koja ovoga tjedna boravi u Hrvatskoj, večeras u 19 sati na Filozofskom fakultetu sudjelovat će na javnoj tribini “Zdravstveni odgoj u školama, dva pogleda”.

Protivnica liberalnog seksualnog odgoja u dvorani 7 sučelit će svoja stajališta s jednim od autora Kurikuluma zdravstvenog odgoja u školama Aleksandrom Štulhoferom.

Dr. Reisman sinoć je trebala biti na zagrebačkoj projekciji dokumentarnog filma redatelja Timothyja Tatea Kinseyjevi pedofili, tajna povijest, koja je unatoč velikom interesu javnosti otkazana zbog tehničkih teškoća.

Najavljeni dokumentarac o istraživanjima pionira seksualne revolucije Alfreda Kinseyja ispunio je veliku dvoranu zagrebačkoga Cinestar Branimir centra gotovo do posljednjeg mjesta, a nazočan je bio i autor.

Tri uzastopna, neuspjela pokušaja projekcije u publici su izazvala komentare da je riječ o sabotaži. U međuvremenu gledateljima su se obratili znanstvenica Reisman i redatelj Tate, nastojeći usmeno predočiti sadržaj i intenciju filma, ali mikrofoni nisu radili.

Dr. Reisman je jučer gostovala na Fakultetu političkih znanosti i održala je konferenciju za novinare na kojoj je rekla kako spolni odgoj nije dobra stvar, on ne daje seksualnu informaciju nego hiperseksualizaciju djece.

Znanstvenica, koju se često naziva kontroverznom, u Hrvatsku je došla u organizaciji Centra za obnovu kulture i građanske udruge Vigilare, koja se protivi najavljenom uvođenju Zdravstvenog odgoja u hrvatske škole.

“Mozak djeteta nije sposoban za kritičko razmišljanje čak i do dobi od 13 godina, jer će djeca, kao što vježbaju matematiku, vježbati spolni odgoj, glumiti situacije koje vide na slikama, dodala je. Veliki dio svoje karijere, uključivši i ovo gostovanje, Reisman je posvetila razotkrivanju rada tog “oca seksualne revolucije” kojeg parafrazirajući naslov knjige koju je prije nekoliko godina objavio njegov institut nazvala “pedofilom koji je promijenio svijet”.

Svugdje sam putovala, ali nikada nisam vidjela toliko nasilnika kao u Hrvatskoj, toliko buke i vrijeđanja, zaprepaštena sam pokušajima da me se nasilno prekine u govoru, rekla je Reisman, čiji je jučerašnji susret sa studentima na Fakultetu političkih znanosti bio na rubu incidenta. [HRT, Dnevnik.hr]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*