Sanader će biti optužen i zbog jeftine preprodaje struje TLM-u i mostarskom Aluminiju

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader bi uskoro mogao biti optužen za još jedno kazneno djelo, a radi se o slučaju HEP -TLM. Riječ je jeftinoj preprodaji struje šibenskom TLM-u i mostarskom Aluminiju, pri čemu je HEP, prema sumnjama istražitelja, oštećen za 600 milijuna kuna, a Sanader bi već idućeg petka mogao iznositi svoju obranu pred istražiteljima Uskoka, piše Večernji list.

Sanadera se konkretno sumnjiči da je bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, Ivana Mravka, bivšeg šefa HEP-a, i Ivana Koštana, nekadašnjeg čelnika TLM-a, poticao na činjenje kaznenog djela odnosno sklapanja štetnog ugovora za HEP.

Uskok smatra spornim dva sastanka održana 5. rujna i 18. prosinca 2006. godine, koji su bili neformalni sastanci političara i poduzetnika, a na kojima je Sanader navodno, prema izjavama svjedoka, de facto sam odlučio da se pri sklapanju ugovora TLM-HEP-Aluminij Mostar primijeni formula po kojoj će cijena struje za Mostar biti određena dijelom od 28 posto cijene proizvedenog Aluminija.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*