Sanader osniva stranku i vraća se u politiku?

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader, koji se prije nepunu godinu dana naprasno i bez valjana obrazloženja povukao s čelnih dužnosti u vladi i HDZ-u, priprema povratak u politiku, tvrdi tjednik “Nacional”. List piše da je Sanader posljednjih tjedana pojačao kontakte sa svojim saveznicima u Hrvatskoj, ali i nekim političarima u inozemstvu te da pokazuje sve veće zanimanje za osnivanje nove političke stranke. U njoj bi okupio skupinu uspješnih poslovnih ljudi, kao i neka nova lica na političkoj sceni, dok su tek na trećem mjestu afirmirani političari s kojima je surađivao u prošlosti.

Prema “Nacionalovim” informacijama, Sanader je čvrsto uvjeren da aktualna hrvatska premijerka Jadranka Kosor neće uspjeti riješiti probleme s kojima se suočava Hrvatska te da će stoga uskoro izgubiti vlast, ali da bitan pomak neće napraviti ni kolicija pod SDP-ovim vodstvom. U takvim okolnostima, drži Sanader, hrvatski će građani tražiti alternativu, a upravo to im on namjerava ponuditi.

Sanaderovi znanci, piše “Nacional”, govore da se okružio skupinom mlađih ljudi, koji u HDZ-u nisu imali značajna mjesta. Iako je u stalnim kontaktima s dugogodišnjim suradnicima poput Luke Bebića, Marija Zubovića i Biance Matković, očito se sve manje oslanja na poznata lica u HDZ-u i orijentirao se na neke javnosti nepoznate suradnike.

Luka Bebić je u nedavnom intervjuu tjedniku “Globus” izjavio kako vjeruje da će se Sanader vratiti u politiku “kada se prevlada ova situacija, kada uđemo u EU”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*