Sanader se sprema saditi masline na Braču?

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader mogao bi u idiličnoj uvali na zapadnom dijelu otoka Brača početi sadnju maslina, piše tjednik “Globus”. “Luka Bebić ga nagovara da uzgaja svoje masline, ali ne znam hoće li se time baviti. Ali dobro znam da je Sanaderu jako draga priča o maslini i maslinovu ulju u koje se vrlo dobro razumije”, izjavio je za Globus saborski zastupnik Jerko Rošin, inače dobar prijatelj bivšeg hrvatskog premijera.

Zemljište na kojemu bi Sanader navodno mogao početi sadnju maslina nalazi su u uvalici Krvaca, a vlasnik mu je Sanaderov punac Ivo Šarić: Riječ je o dvjema parcelama ukupne površine 30 tisuća četvornih metara. Do uvale se teško dolazi, a parcele su zapuštene. Po mjestu se priča kako je parcele kupio Sanader i to na ime punca kako nekretnine ne bi morao prijaviti u imovinskoj kartici. Na njima nije dopuštena gradnja, ali je pogodno za sadnju maslina ili vinove loze.

Prvu parcelu Šarić je kupio 1996. godine za 27 500 eura, dok je drugu, koja se nastavlja na prvu, za 29 307 eura kupio 2004. godine, no zbog porasta cijene nekretnina uz more, prema pisanju “Globusa”, zemljišta bi sada mogla dostići cijenu i do 450 tisuća eura.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*