Sanader tvrdi: Izvući ću se, opet ću voditi Vladu i HDZ!

Dan Alexe, ugledni belgijski novinar rumunjskog podrijetla, pokušao je razotkriti dubinske razloge zbog kojih je obećavajuća politika bivšeg premijera Ive Sanadera završila na optuženičkoj klupi.

Alexe o Sanaderovu životu i njegovoj političkoj karijeri priprema knjigu, a u sklopu tih priprema obavio je duge intervjue sa Sanaderom o kojem Alexe piše i knjigu, a autentične zapise tih razgovora donosi Jutarnji list.

Sanader u tim razgovorima tvrdi da su njegova nasljednica na čelu Vlade i HDZ-a Jadranka Kosor, državni odvjetnik Mladen Bajić i aktualni predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izmislili svašta samo da bi mogli podignuti tužbe protiv njega..

Sanader žali što je ikad proslijedio premijersku i stranačku palicu Jadranki Kosor te tvrdi da je sve funkcioniralo dobro kada je dao ostavku.

Svoju odluku da napusti čelne funkcije u Vladi i HDZ-u ovako je obrazložio: ” “Sve je funkcioniralo dobro u stranci i vladi kada sam podnio ostavku, inače ne bih odlazio. Nekoliko mjeseci prije, ušli smo u NATO. Bio sam u Strasbourgu na summitu NATO-a početkom travnja. Dobar dio poglavlja u pregovorima s EU bio je zatvoren. Samo je situacija s Slovenijom bila bez pomaka. Mislio sam kako će s mojim odlaskom Hrvatskoj i Sloveniji biti lakše ponovno pokrenuti pregovore. I to se upravo i dogodilo. To je bio glavni razlog za moju ostavku. Nisam to naglasio na tiskovnoj konferenciji nakon moje ostavke, ali to je bio glavi razlog. Također, bio sam jako umoran, nakon skoro 10 godina bavljenja poltikom u državi koaj je prolazila kroz puni proces tranzicije. u uvjetima jako drugačijim od onih u zapadnoj Europi. Moje zdravlje počelo je trpjeti zbog toga. Ništa preozbiljno, ali bio sam iscrpeljen od neprestanog rada pod pritiskom. Treba znati da svi imaju svoje granice. Mislio sam: Dobio sam dva puta izbore s ovim timom. Oni će dovbršiti posao. Kada sam otišao, sve je funkconiralo. Nisam očekivao da će odmah obrnuti činjenice i okrenuti se protiv mene. Ali, čak i sada nisam ljut na njih. Samo razočaran.”

“Moj problem s ovim društvom, s Hrvatskom, je da sam za njih bio prejak i premoćan”, izjavio je Ivo Sanader novinaru u siječnju ove godine, prenosi Jutarnji list u članku pod naslovom: “Izvući ću se i vraćam se. Opet ću voditi Vladu i HDZ!”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*