Sanaderov prijatelj Jerko Rošin vraćen u članstvo HDZ-a

Jerko Rošin, bivši HDZ-ov zastupnik, no u javnosti poznat prije svega kao prijatelj bivšeg predsjednika HDZ-a i hrvatske vlade Ive Sanadera, vraćen je u članstvo HDZ. Stranački Visoki časni sud prihvatio je Rošinov priziv na odluku povjerenstva Županijskog odbora HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije kojom je 29. prosinca izbrisan iz članstva.

Koliko je poznato, to je dosad prvi slučaj da je neki isključeni član HDZ-a vraćen u stranku.

Kako je novinarima izjavio predsjednik Suda Florijan Boras, Sudu nisu jasni razlozi zbog kojih je Rošin izbrisan iz članstva u HDZ-u. »U obrazloženju stoji da je Rošin medijski istupio u tjedniku Nacional 20. prosinca i da se briše iz članstva. Tražili smo zapisnik, nismo ga dobili, prema tome, Županijski odbor nas nije uvjerio da je odluka opravdana«, dodao je Boras

Sam Rošin izjavio je da je očekivao takvu odluku te da je njome zadovoljan. Moj povratak u HDZ puno znači meni, ali još više HDZ-u jer se odlukom Visokoga suda časti pokazalo da unutar HDZ-a postoje ljudi velike moralne snage koji su spremni suprostaviti se valu negativnosti i loših odluka vrha stranke, izjavio je Rošin.

“Mene je na pravdi Boga iz HDZ-a izbacilo stranačako županijsko povjerenstvo u Splitu po nalogu predsjednice stranke Jadranke Kosor, ali ja nemam nikakvih revanšističkih pobuda prema bilo kome niti ću ih imati”, rekao je Rošin.

Jadranka Kosor je odgovorila Rošinu da – laže. “Mogu reći da Rošin laže jer nisam naredila njegovo izbacivanje”, izjavila je Kosor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*