Sarajevo: Položen vijenac i zapaljene svijeće za poginule i preminule branitelje HVO-a

U povodu blagdana Svih svetih i Dušnog dana, izaslanstvo Udruge organizatora otpora, umirovljenih i demobiliziranih branitelja HVO Sarajevo, u utorak je na Groblju „Sveti Josip“ u Sarajevu položilo vijenac i zapalilo svijeće za sve poginule i preminule branitelje HVO Sarajevo i Hrvatske brigade “Kralj Tvrtko”.

I ovom prilikom je istaknuto kako su pripadnici Hrvatskog vijeća obrane grada Sarajeva na samom početku agresije na BiH stali na branik Sarajeva, zajedno s ostalim postrojbama.

– Mi smo pripreme za obranu započeli još 1991. godine u okviru Hrvatskog gospodarskog društva BiH, koje je iniciralo osnivanje HVO Sarajevo, s ciljem očuvanja hrvatske opstojnosti u glavnom gradu BiH, ali i ideja multikonfesionalnosti, multikulturalnosti i multietničnosti. Mi i danas živimo i djelujemo u Sarajevu, glavnom gradu svih građana BiH, te nam je cilj i zadaća njegovati tradiciju suživota, mira i tolerancije. Iskreno se nadamo da ćemo do sljedeće godine u Sarajevu imati spomenik našim poginulim braniteljima, kazao je prof. dr. sc. Marinko Pejić, predsjednik Udruge organizatora otpora, umirovljenih i demobiliziranih branitelja HVO Sarajevo i prvi ratni predsjednik HVO Sarajevo.

Profesor Ante Jerković, dopredsjednik Udruge i ratni član Predsjedništva HVO Sarajevo, istaknuo je da to ne bi bilo moguće bez žrtve onih koji su položili svoje živote za obranu ovih plemenitih ideja.

– Na ovaj način prisjećamo se svih poginulih branitelja koji su svoje živote dali za slobodu Sarajeva i BiH, kao i svih civilnih žrtava agresije na našu domovinu, kazao je Zdravko Bodven, član Predsjedništva Udruge.

(Hrvatska riječ)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*