Saslušanje Purde idućeg tjedna

Bosanskohercegovačko državno odvjetništvo saslušat će hrvatskog branitelja Tihomira Purdu, na zahtjev srbijanskoga Višeg suda u Beogradu, u idući ponedjeljak, potvrdio je u ponedjeljak za medije u Mostaru njegov odvjetnik Josip Muselimović.

“Usklađen je termin Purdina saslušanja. Bit će to u ponedjeljak, 21. veljače u 9 sati. Na zahtjev višeg suda u Beogradu na temelju međunarodne pravne pomoći Purda će biti saslušan u svojstvu osumnjičenika”, rekao je Muselimović. Istaknuo je kako očekuje da će nakon ispitivanja srbijansko pravosuđe odustati od kaznenog progona vukovarskog branitelja za navodne ratne zločine.

Dodao je da su dokazi protiv Purde prikupljeni na nezakonit način dok se nalazio u srbijanskom logoru te da se on ne može ni na kakav način povezati s navodnim ratnim zločinima u Vukovaru.

Purdino saslušanje obavlja bosanskohercegovački državni odvjetnik, a predstavnici suda koji traži saslušanje sudjeluju tek kao promatrači, objasnili su danas iz bh. državnog odvjetništva.

Tihomir Purda uhićen je u BiH 5. siječnja na temelju tjeralice srbijanskog pravosuđa koje ga tereti za ratni zločin nad zarobljenicima i nemoćnim osobama.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*