Sastanak HSP-a BiH i udruga proisteklih iz Domovinskog rata

Čelnici Hrvatske stranke prava Bone i Hercegovine održali su danas u Mostaru sastanak s predstavnicima Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata, objavljeno je iz HSP-a BiH. Na sastanku se razgovaralo o aktualnoj političkoj situaciji i položaju hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

“Hrvatski narod je vođen pogrešnom politikom doveden do neravnopravnog i nezavidnog položaja u Bosni i Hercegovini. Formiranjem vlasti, koja će provesti ustavne reforme na temelju programa koji osigurava mehanizme zaštite najmalobrojnijeg konstitutivnog naroda, bitno će se popraviti položaj Hrvata”, kazao je predsjednik HSP-a BiH Zvonko Jurišić.

Predstavnicima udruga je uručena Platforma koju je potpisao HSP BiH te su zamoljeni da u idućem razdoblju iznesu svoje prijedloge ili kritike vezane za sadržaj Platforme.

Na sastanku je bilo riječi o peticiji “Stop majorizaciji Hrvata u BiH”, pri čemu je rečeno kako ova peticija ima za cilj ukazati na neravnopravnost Hrvata u BiH i na potrebu promjene Ustava i Izbornog zakona. Čelnici HSP-a BiH istaknuli su kako isti cilj ima i HSP BiH u svom političkom djelovanju, te da će Platforma onemogućiti majorizaciju hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

“Hrvatska stranka prava Bosne i Hercegovine je otvorena za razgovore sa svim hrvatskim strankama u Bosni i Hercegovini koje se kroz svoj program i djelovanje zalažu za poboljšanje položaja hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini”, istaknuto je na sjednici je na sastanku, priopćava HSP BiH.

Također je istaknuta potreba za snažnijom komunikacijom s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata. Zaključeno je kako će HSP BiH biti pozivan na sve javne tribine i okrugle stolove koje organiziraju ove udruge, a čija je tema položaj Hrvata i Ustavne promjene.

Tijekom sastanka se razgovaralo o položaju članova udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Konstatirano je kako vladajuća politika i zakonski akti nisu išli u prilog udruga proisteklih iz Domovinskog rata, te su se dogodili brojni propusti koji su dodatno otežali položaj udruga i njihovih članova.

8 Comments

 1. Cudna jada od Mostara grada
  sve od lani, pa evo do sada
  kako DRAGAN od ZLATKA strada

  Bol boluje LJutodočka vila
  bol boluje nikom ne kazuje

  Sine Dragane ti rumena ruzo
  kazi majci, sta te boli, duso

  Mene boli i srce i glava
  jer moj Zlatko s’ Zvonkom razgovara

 2. HSP laže nitko iz Kordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata nije bio na sastanku jer takav sastanak nije održan. O navodnom sastanku ni HSP FujTV nije izvijstila. A nema ni fotografije jer sastanka nije bilo.

 3. Hrvati nemojte nasjedat lazljvcima. Ako se dva HDZ zajedno vode plitiku za dobrobit i ravnopravnost HRVATA U b. I Hercegovini. Zasto druga stranke ne idu skupa za dobrobit i ravnopravnost Hrvata. Sve stranke koje se udaljuju od zajednistva one rade za onogo koi imdu naum unistiti Hrvate u B. i Hrcegovini.

  • Cvjećaru HDZ nije vladao u Sarajevu i Tuzli, već vaše cvijeće, pa tamo nedostaje na desetine tisuća hrvata. U proteklikh 16 godina nismo čuli niti jedanput da su sdp i bošnjaci digli glas protiv tog iseljavanja.

 4. BOGUMIL SVE HRVATE JE ISELIO HDZ SVOJOM POGREŠNOM POLITIKOM U ZADNJI 20 PROPALI GODINA.HRVATI NE SLUŠAJTE PRIĆE HDZ I JEDNOG I DRUGOG JER VARAJU NAŠ NAROD I VODE U JOŠ VEĆU PROPAST.GLASAJ NA IZBORIMA ZA HSP JER MI ZNAMO KAKO TREBA OVAJ NAROD UĆINITI BOLJIM I OBEZBJEDIT MU STANDARD ZA ŽIVOT ČOVJEKA A NE BIJEDU KOJU DANAS IMA U CIJELOJ BiH.

 5. Sto HSP zna pokazao je u Zapoadnohercegovackoj zupaniji. Nije mu trebalo 20 godina da je odvede u bankrot, dovoljna je bila samo jedna!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*