Saudijska Arabija šalje 1.200 osuđenika na smrt u rat protiv Bashara alAssada

sirija-rat-w-300U javnost je procurio interni memorandum dužnosnika Saudijske Arabije u kojem se u borbu u Siriju protiv Assadovog režima šalje 1.200 osuđenika na smrt u zamjenu za pomilovanje života.

“Postigli smo dogovor s njima kako će im se ukinuti smrtna kazna i da će njihove obitelji dobiti mjesečnu plaću, ali će im biti zabranjen izlazak iz zemlje, u zamjenu za njihovu rehabilitaciju i trening kako bi ih se poslalo u Džihad u Siriju”, stoji u navedenom memorandumu, a prenosi Business Insider.

Iz memoranduma se da zaključiti kako su osuđenici na smrt dobili jednu od dvije opcije – obezglavljivanje ili odlazak u rat u Siriju, a većina osuđenika koji su iz Jemena, Palestine, Saudijske Arabije, Sudana, Sirije, Jordana, Somalije, Afganistana, Egipta, Pakistana, Iraka i Kuvajta, odabrala je Džihad u Siriji.

Novinska agencija AINA prenosi izjavu neimenovanog iračkog dužnosnika, koji je poručio da je Rusija bila izrazito protiv takve odluke saudijskih vlasti. Rusija ima nekoliko vojnih ugovora s Bašarom al Assadom te je opetovano stavljala veto na bilo kakve odluke Vijeća sigurnosti UN-a kojima bi se svrgnulo Assada s vlasti u Siriji. Ipak, njihov službeni stav nije pretjerano na strani samog Assada, već više na strani očuvanja suvereniteta Sirije.

Saudijska Arabija i SAD su surađivale na više vojnih i paravojnih upada, uključujući vojnu operaciju “Pustinjska oluja” iz 1991. godine, kao i trgovinu oružjem s libijskim pobunjenicima. Često je ta suradnja uključivala i podršku okorjelih islamskih boraca.

1 Comment

  1. TI SAUDIJCI SU BOLESNICI SALJU OVE LUDJAKE DA UBIJAJU LJUDE IZ ZATVORA I GOVORE O NEKAKVOJ OPORBI I TO U TUDJU ZEMLJU. KAD DODJU SPALE FAKULTETE OKINU GLAVU U IME NEKOG SERIJATA I IZVADE COVJEKU SRCE. JA BIH LICNO TU SAUDIJSKU ARABIJU BOMBARDOVAO IZ KOZMOSA I TO AJAXOM KOJI IMA BRZINU 13,8 MAHA.NEK DOBRO OVO VIDE SVI NATOVI PLACENICI I HRVATSKA.AKO OVO BUDU SLALI NA RUSIJU RUSKA KOMANDA IMA ODRIJESEN RUKE PO OVOM PITANJU LETJET CE SVE BAZE U EUROPI I BLISKOM ISTOKU U VAZDUH.NI JEDAN PVO NATO PAKTA NE MOZE SPPRIJECITI AJAX KOJI S 40 KM VISINE ZA 8,6 SEK POGADJA BILO KOJU NATO BAZU U SVIJETU.DOBRO OVO PROCITAJ RASMUSENE A I HRVATSKA GOV*A KOJ SU U NATO PAKTU.DOBRO OVO PROCITAJTE VISE PUTA I PONOVO VISE PUTA .NEMOJTE MISLITI RUSI NE MOGU TUCI BAZE NATO PAKTA U EUROPI VARATE SE

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*