Savo Štrbac ljut na Džakulu što je bio na proslavi godišnjice Oluje

Direktor Dokumentacijsko-informacijskog centra Veritas Savo Štrbac kritizirao je odlazak predsjednika Veljka Džakule na obilježavanje Dana Domovinske zahvalnosti, te izrazio uvjerenje da je ovo posljednja godina u kojoj Hrvatska na državnoj razini slavi tu Oluju.

Štrbac je u izjavi za novinare nedaleko Bosanskog Petrovca gdje je obilježeno stradanje Srba koji su se povlačili pred oslobodilačkim pohodom Hrvatske vojske rekao kako Džakula nije trebao ići u Knin jer je hrvatski predsjednik Ivo Josipović njegov dolazak najavio kao priznanje Srba da je Oluja bila pravedna akcija.

Štrbac je dodao kako očekuje da Hrvatska više neće slaviti Oluju nakon što Haški sud potvrdi presudu hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču o postojanju udruženog zločinačkog pothvata.

Predsjednik Srpskog demokratskog foruma (SDF) Veljko Džakula, koji je u nedjelju nazočio proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja u Kninu, izjavio je za beogradski list Politika da nije mogao odbiti poziv predsjednika Ive Josipovića koji prema njegovu mišljenju promiče potpuno novu politiku prema Srbima u Hrvatskoj.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*