SDA: Strani veleposlanici se ne bi trebali miješati u formiranje vlasti u FBiH

OLYMPUS DIGITAL CAMERAStranka demokratske akcije priopćila je danas da je iznenađena direktnim uplitanjem u formiranje vlasti Federacije Bosne i Hercegovine od strane nekih veleposlanika, tim prije što su i sami izjavili da je ovo unutarnjepolitičko pitanje u koje se ne treba miješati.

“Napominjemo da su veleposlanici tih zemalja, odnosno međunarodna zajednica, cijelo vrijeme šutjeli kada je Borjana Krišto kao predsjednica Federacije BiH sprječavala izbor ministra prostornog uređenja u Vladi FBiH iz reda bošnjačkog naroda, te izbor sudaca Ustavnog suda Federacije. Također, dvije godine je Svetozar Pudarić, kao potpredsjednik Federacije opstruirao izbor sudaca Ustavnog suda FBiH”, stoji u priopćenju.

U SDA smatraju da predsjednik Federacije BiH Živko Budimir dosad nije bio prepreka za imenovanje sudaca, jer se ovaj predmet kod njega nalazi tek petnaestak dana.

“Stoga začuđuje snažan pritisak na predsjednika Federacije kada je u pitanju proces imenovanja sudaca Ustavnog suda FBIH”, ističe se u priopćenju SDA.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*