SDP BiH: Čović se pridružio Dodiku u otvorenom sukobu s EU i SAD

Socijaldemokratska partija (SDP) BiH smatra da se otvorenom podrškom najavljenom referendumu u Republici Srpskoj (RS) predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović pridružio predsjedniku RS Miloradu Dodiku u otvorenom sukobu sa SAD i EU.

Kako je priopćeno iz SDP-a BiH, Čovićeva podrška Dodikovom djelovanju svrstava ga među protivnike BiH i njene integracije u EU i NATO.

“Podržavanjem nelegalnog referenduma, koji predstavlja odustajanje od Daytonskog sporazuma i samim time prijetnju miru u BiH i području, lider HDZ-a BiH je okrenuo tu stranku i protiv stava službenog Zagreba koji je jučer nedvosmisleno stao uz bok euroatlantskom bloku u UN”, smatraju u SDP-u BiH.

Iz SDP-a BiH navode da Čovićeva izjava predstavlja dodatni razlog da međunarodnih predstavnik bez ikakvog odlaganja, u skladu s njegovim obvezama proisteklim iz Daytonskog sporazuma, poništi odluku o referendumu, onemogući njegovo održavanje i izrekne odgovarajuće sankcije za sve koji su odgovorni za napade na ustavni poredak i mir u BiH.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*