SDP BiH: Tihić podlo podmeće Lagumdžiji, ako nastavi tužit ćemo ga

SDP BiH najavio je da će podnijeti tužbu protiv predsjednika SDA Sulejmana Tihića zbog “pokušaja širenja bezočnih laži”, ako nastavi sa podmetanjima.

“Tihić ponovo, podlo i zlonamjerno predsjedniku SDP-a (Zlatku Lagumdžiji) pokušava da podmetne (Nasera) Keljmendija, koji nikada ništa u životu nije imao s tim čovjekom. U isto vrijeme u stranačkom vodstvu SDA sektor sigurnosti i dalje suvereno vode ugledni članovi SDA, veterani crne liste SAD”, priopćeno je iz SDP-a.

SDP navodi da Tihić više ne može sakriti očaj zbog činjenice da on i njegovi ljudi iz SDA nakon 22 godine neće više biti u vlasti.

“Koliko je to daleko otišlo najbolje dokazuje tvrdnja da su se svi urotili protiv njega i SDA – od Lagumdžije, Čovića, Dodika, Radončića, ambasadora zapadnih zemalja, Buxellesa, Washingtona, do Moskve”, ističe se u priopćenju.

Tihić, kažu iz SDP-a, pokušava od sebe napraviti žrtvu sveopće zavjere, te najavljuje da će radi “odbrane BiH putovati na sastanak lidera u Bruxelles”.

“Dužni smo podsjetiti Tihića da SDP dio predizbornih obećanja nije ispunio zbog očiglednih opstrukcija SDA i upravo zbog tih opstrukcija, čija je kulminacija bila odbijanje proračuna, SDP više nije bio spreman gubiti vrijeme, te smo odlučni u funkcionisanju nove parlamentarne većine”, poručuju iz SDP-a.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*