SDP-ova gradonačelnika Vukovara spasio HDZ-ovac

Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo (SDP), trebao je kvorum, kako bi se usvojio prijedlog za projekt otvorenog bazena u gradu, a to je dovedeno u pitanje, zbog prijašnje odluke o izbacivanju troje članova vijeća iz SDP-a, koji se danas na toj sjednici nisu pojavili.

Iz SDP-a je, naime, nedavno izbačena skupina koja je podnijelo USKOK-u kaznenu prijavu protiv Sabe i njegova zamjenika Željka Pinjuha zbog malverzacija s novcem prikupljenim za ljetovanje vukovarskih umirovljenika i djece iz obitelji slabijega materijalnog stanja.

Međutim, kako javlja Dnevnik.hr, projekt otvorenja bazena sasvim neočekivano je spasio vijećnik HDZ-a Slobodan Ristić, koji se pojavio na sjednici te je omogućio kvorum za usvajanje prijedloga o otvorenom bazenu. Naime, HDZ se protivio projektu otvorenog bazena i htjeli su izgradnju zatvorenog bazena. Sabo je bio protiv toga, jer je smatrao kako bi održavanje istog bilo preskupo za grad.

No, Ristić je suprotno odluci HDZ-a da se ne pojave na sjednici, ipak došao. Kao razlog je naveo to da ga naknada od 1.200 kuna obvezuje na dolazak na sjednicu. Svojoj stranci je stavio mandat na raspolaganje zbog neposlušnosti.

Grad Vukovar će tako sad od Fonda za obnovu i razvoj Vukovara tražiti novac za izgradnju otvorenog bazena zahvaljujući – HDZ-u.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*