SDP-ova županica pravomoćno osuđena zbog klevete HDZ-ova saborskog zastupnika

marina-lovricŽupanica Marina Lovrić Merzel presudom Županijskog suda u Sisku pravomoćno je osuđena zbog kaznenog djela klevete na novčanu kaznu od deset dnevnih dohodaka, odnosno na ukupno 6.033,33 kuna.

Pored toga morat će platiti sudske troškove i 6.150 kuna naknade odvjetniku Ivana Šanteka, saborskog zastupnika, koji ju je tužio za klevetu.

Najprije Općinski sud, a sada i Županijski, DSP-ovu županicu Marinu Lovrić Merzel proglasili su krivom zbog klevete koju je izrekla u dva navrata, u listopadu 2009. godine, u emisijama lokalnih radijskih postaja Radio Qurinus i Radio Banovina, tvrdećis u HDZ-ovcu Šanteku, dok je bio dožupan, isplaćivane tri plaće, da je “ukrao iz županijskog i državnog proračuna 400.000 kuna”. Svoje tvrdnje nije uspjela dokazati.

Ovo je druga pravomoćna presuda protiv sisačko-moslavačke županice zbog klevete. Naime, 2009. Županijski joj je sud izrekao sudsku opomenu zbog izjava koje je izrekla na sjednici Županijske Skupštine 2006. godine.

Ustvdila je da Šantek kupuje vijećnike. Općinski sud joj je za to djelo također bio dosudio novčanu kaznu, no Županijski je kaznu preinačio u opomenu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*