SDS traži od Vlade RS da osudi Haaški sud te da pomogne Kradžiću i Mladiću

Glavni odbor Srpske demokratske stranke smatra da bi za budućnost RS-a bilo najbolje da vlada premijera Aleksandra Džombića odmah podnese ostavku, da se raspišu izvanredni izbori u RS-u, a od entitetskog parlamenta traže da donese rezoluciju o “osudi Haaškog suda kao antisrpske i političke institucije, koji je i posljednjim oslobađajućim presudama za zločine nad Srbima dokazao svoj karakter”.

Na sjednici u Gradišci GO SDS-a je ocijenio da je koalicija SNSD-DNS-SP, koja je sedmu godinu na vlasti, odgovorna za “rasipničko trošenje proračunskog novca i neodgovornu politiku zaduživanja RS-a”.

Konstatirali su i da su prijedlozi ekonomske politike i proračuna za narednu godinu neprihvatljivi za građane RS-a i zastupnici SDS-a će glasati protiv njih u Narodnoj skupštini RS-a.

“SDS podržava radnike u njihovim nastojanjima da zaštite svoja prava i osuđuje pokušaje vlasti da zavade radnike, seljake, umirovljenike, vojnike i ostale kategorije stanovništva i tako skrenu pažnju s pravih krivaca. Odgovornost za RS u kojoj propadaju poduzeća, građani sve siromašniji, povećava se broj nezaposlenih …, a “cvjeta” jedino kriminal i korupcija treba da snosi isključivo vladajuća koalicija SNSD-DNS-SP, rekao je u izjavi novinarima predsjednik SDS-a Mladen Bosić.

GO SDS-a također istovremeno poziva predsjednika i Vladu RS-a da prekinu svoj ignorantski odnos prema procesima koji se vode u Haaškom sudu i Sudu BiH i da odmah “osiguraju svu potrebnu pomoć prvom predsjedniku RS-a Radovanu Karadžiću i generalu Ratku Mladiću i ostalim optuženim Srbima na način kako su to uradili Hrvati i Albanci za svoje optuženike“.

GO SDS-a je naložio svojim predstavnicima u lokalnim vlastima da odmah izvrše inventuru stanja koje zatiču u općinama i da o eventualnim uočenim nezakonitostima obavijeste nadležne institucije i javnost.

Također, nove vlasti u kojima sudjeluje SDS na lokalnoj razini dužne su da što prije predlože mjere konsolidacije i plan rada za naredno razdoblje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*