Sedam organizacija i pojedinaca iz BiH na UN-ovoj listi terorističkih organizacija

Sedam pojedinaca i islamskih organizacija iz FBiH nalazi se na listi terorističkih organizacija, koju su objavili Ujedinjeni narodi, objavio je zagrebački “Večernji list”, koji piše da se na listi organizacija i pojedinaca koji mogu biti prijetnja miru u svijetu nalazi državljanin BiH Safet Durguti, koji posjeduje putovnicu izdanu u Travniku.

Durguti, predavač u medresi u Travniku, naveden je među zaposlenima Islamske fondacije Al haramejn, koja se nalazi na listi UN-a, a osim njega među suradnicima ove fondacije naveden je i Nadžib Ben Muhamed Ben Salem Al Vaz.

Na popisu je i organizacija Al furkan, koja je registrirana u BiH kao udruženje građana pod nazivom Građanska asocijacija za podršku i prevenciju laži – Furkan. Organizacija Al furkan prestala je s radom odlukom ministarstava pravosuđa BiH i FBiH i ne postoji od prosinca 2008. godine.

Na listi je i Bosanska idealna futura koja je ugašena 2008., kao i Taibah Internacional koja je registrirana u sarajevskom naselju Hadžići, piše “Večernji list”.

2 Comments

 1. U B. i Hercegovini postoji tajni muslimanski pokre koi se financira iz svjetske muslimavske foundacije. Taj pokret otkupljuje politicare u korist muslimana.Najmanje 30 Hrvata i oko 40 Srba koi su placeni is te muslimanske foundacije. Nije to smo Kumsic, Lagumdzijic i da nenabrojava druga imena. Svi oni koi razbijaju Hrvatsko zajednistvo, svi oni u Srpskom djelu B. i Hercegovine suradjuju sa muslimanima. Ti ljudi su naj vece zlo za Hrvatei Srbe.

  • hahahahahahahahaahahahahahahahaha
   hahahahahahaahahahahahahaahahahah
   hahahahahaahahahahahahaahahahahah

   PS mogao si bar da naucis da govoris i pises knjizevnim hrvatskim jezikom, pa kad vec lupas gluposti da to bar na nesto i lici

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*