Sedam priča u utrci za književnu nagradu Stjepana Džalte

Prosudbeno povjerenstvo književne nagrade Stjepan Džalto, ove godine se dodjeljuje drugi put, iz opsega pristiglih kratkih priča na Natječaj odabralo je sedam naslova u uži izbor.

To su sljedeće priče: naslov Nezamislivi cirkus gospodina K., pristigao pod šifrom ATTD1234, Zapali iz hrvatske ruke (šifra: Milj Emin), Pijetao (šifra: Lady Mercury), Epilog (šifra: Podgradina), Suho zlato (šifra: Dom), Dom (šifra: Stranac), te Dokaži (šifra: Dirlija).

Prosudbeno povjerenstvo, čiji je predsjednik književnik i sveučilišni profesor Antun Lučić, tijekom svibnja će odabrati najbolju kratku priču i proglasiti pobjednika drugog natječaja za rečenu nagradu Stjepan Džalto, koja će, uz plaketu, dobitniku donijeti i novčani iznos od 500 KM, a organizator natječaja, Hrvatska uzdanica iz Uskoplja, odabrane priče pristigle na natječaj prošle i ove godine tiskat će u zasebnoj knjizi.

Pri završetku Prosudbeno povjerenstvo sa zadovoljstvom ističe činjenicu da je broj pristiglih priča ove godine znatno veći nego prošle, a, taj rast, što je još važnije, pratila je i osjetna kakvoća uradaka, pristiglih iz Hrvatske, Srbije i brojnih gradova BiH. [kta]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*