Seferu Haliloviću prijete smrću, nakon što je on javno zaprijetio Dodiku

Bosanskohercegovačka patriotska stranka (BPS-Sefer Halilović) zaprimila je danas prijeteće pismo iz RS u kojem anonimna osoba upućuje prijetnje smrću predsjedniku Seferu Haliloviću, priopćeno je iz te stranke.

BPS-Sefer Halilović navodi da će o sadržaju pisma obavijestiti nadležne organe unutarnjih poslova, pozivajući se na faksimil pisma “koji pokazuje kako izgleda tipičan simpatizer predsjednika entiteta RS Milorada Dodika i kako je postalo jasno šta je Dodikova višegodišnja karadžićevizacija govora uradila od pojedinaca u tom bh. entitetu”.

BPS-Sefer Haliović nastavlja sa svojom politikom očuvanja cjelovite države Bosne i Hercegovine bez obzira na prijetnje i opstrukcije koje trpi, jer “ako ne budemo očuvali BiH proći ćemo kao Palestinci kojima su uzeli sve, a sada im, iz dana u dan, uzimaju i živote”, priopćio je Sektor za komunikacije BPS-a.

“Bit ćeš ubijen usred bijelog dana i nasred ulice (…) pa se nećeš pred TV kamerama vaše TV praviti junačina i prijetiti našem predsjedniku – između ostalog navodi se u pismu.

Prije desetak ratni načelnik Glavnog stožera Armije BiH zaprijetio je predsjedniku srpskog entiteta Miloradu Dodiku da će biti eliminiran ako nastavi prijetiti raspadom zemlje i ponižavati Bošnjake.

“On mora znati da mu Srbija i Crna Gora više ne mogu pomoći. On mora znati da nema više HVO-a i Hrvatske vojske, ni Tuđmana u Zagrebu ili Miloševića u Beogradu. Ako nas Dodik bude naljutio, mi ćemo s njim završiti po kratkom postupku“, rekao je Halilović u intervju za TV1 iz Sarajeva.

Pojasnio je da Dodik stalno ponižava Bošnjake prijetnjama o raspadu zemlje što mu, tvrdi, Halilović neće poći za rukom. Bivši načelnik Glavnog stožera Armije BiH dodao je da je Dodik “proizvod međunarodne zajednice i da si se oni trebali baviti s njim”.

Dodik je na to odgovorio izjavom da je Halilović marginalni političar čije prijetnje ne doživljava ozbiljno.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*