Šekija Radončića u Herceg-Novom saslušala policija

Šeki Radončić, novinar, publicist i autor dokumentarnih filmova, danas je saslušan u policiji u Herceg-Novom, nakon čega mu je dozvoljeno da napusti Crnu Goru.

Radončić, koji radi novi dokumentarni film o deportaciji Bošnjaka tokom rata, u izjavi agenciji Fena kaže da je sa snimateljem i prijateljem Mustafom Mustafićem danas došao u Herceg-Novi “nakon saznanja da je takozvani ključni svjedok Slobodan Pejović, bivši policajac, bio ustvari jedan od ‘lovaca’ i ključni čovjek u uhićenju i deportiranju Bosanaca i Hercegovaca iz Crne Gore”.

“Tragom te vijesti, danas sam pronašao Pejovića, prišao mu s kamerom i postavio mu pitanja ‘zašto godinama obmanjujete javnost da ste spasili neke Bošnjake, a niste ni jednoga’ i da objasni svoju ulogu u ratnom zločinu hapšenja i deportiranja Bošnjaka”, kazao je Radončić.

Pejović je odgovorio u tom smislu da je on spasio ne samo tri Bošnjaka, ”nego i čitavo čovječanstvo”, međutim da on ne zna njihova imena i onda je počeo da vrijeđa i da prijeti.

”Nakon mog pitanja da li je on ustvari bio ključni akter, odnosno ‘lovac’, u hapšenju i deportiranju, on je zaprijetio policijom i mi smo završili razgovor”, kazuje Radončić.

Nakon tog razgovora, na granici između Crne Gore i BiH, prema Trebinju, Radončića je zaustavila crnogorska granična policija i rekla mu da ne može napustiti Crnu Goru sve dok ne ode u Centar sigurnosti Herceg-Novi i dok tamo bude saslušan.

”Vratio sam se, saslušanje je trajalo oko sat vremena. Objasnio sam što sam radio, jer ratni zločinac Pejović, jer jest ratni zločinac, Pejović je mene prijavio da ga uznemiravam, da ga proganjam i tražio je da budem uhapšen. Nakon što sam dao izjavu i nakon što sam kao dokaz ponudio snimljeni materijal, uz zapisnik, meni je dozvoljeno da napustim Herceg-Novi, odnosno da napustim Crnu Goru”, kazao je Radončić, dodajući da mu u policiji nisu oduzeli snimljeni materijal.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*