Seks za novac: Policija razbila još jedan lanac prostitucije

Policija je uhitila sedmoricu muškaraca koji su u Zagrebu i u cijeloj Hrvatskoj od početka godine podvodili devet djevojaka i u najmanje 64 slučaja organizirali pružanje seksualnih usluga na čemu su zaradili oko 200.000 kuna.

Organizatora se tereti da je da je s devet djevojaka, među kojima su dvije srpske državljanke dogovorio da će muškarcima za trećinu zarade pružati seksualne usluge na području Zagreba i cijele Hrvatske, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Kontakti s klijentima ostvarivani su putem internetskih stranica, nakon čega je organizator na mobitel primao njihove pozive te s njima dogovarao mjesto, vrijeme, trajanje, cijenu usluge i ime ženske osobe.

On je također organizirao pružanje seksualnih usluga u dogovoru sa suosumnjičenim 26-godišnjakom, 27-godišnjakom i 49-godišnjaka koji su za to primili novčanu naknadu.

Nakon dogovora s klijentima 40-godišnjak je djevojkama organizirao prijevoz do mjesta sastanka. Pritom im je nabavljao avionske karte, vozio ih svojim prijevozom na dogovoreno mjesto, ali je i njihov prijevoz dogovarao s trojicom vozača u dobi od 30, 53 i 24 godine koje policija također tereti za podvođenje.

Od zarađenog novca više od dvije trećine pripalo je 40-godišnjem organizatoru.

Višemjesečni rad počeo je u suradnji sa zadarskom policijom, a zagrebačka policija surađivala je i s Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Upravom kriminalističke policije, Ravnateljstvom policije i zagrebačkim Općinskim državnim odvjetništvom.
Sedmoricu muškaraca policija je kazneno prijavila zbog podvođenja te ih je privela na zagrebački Županijski sud.

Njihovo uhićenje, kako se doznaje, nije povezano s razbijanjem lanca elitne prostitucije koji je navodno organizirao Nebojša Perunović, poznati športski fizioterapeut, prenosi Hina.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*