Sestre Milosrdnice uputile dopis ministru MUP-a RS: Strahujemo od novih napada!

Sestra M. Monika Martić poglavarica samostana sestara Milosrdnica u Banjoj Luci uputila je dopis ministru unutarnjih poslova u Vladi RS gospodinu Stanislavu Čađi, povodom napada/kamenovanja samostana u noći s 1. na 2. studeni 2010. godine. Dopis prenosimo u cijelosti:

Poštovani gospodine ministre,

smatram svojom dužnošću da Vas obavijestim o sljedećem:

Noćas, 2.11.2010. u 00.50 sati napadnut je samostan sestara Milosrdnica u Srpskoj ul. 28 u Banjoj Luci. Nepoznate osobe (dvojica ili više njih) najprije su pokušala provaliti dvorišna vrata samostana (o tome postoji video snimak), a kad nisu uspjeli provaliti i ući, zasuli su ulaz samostana velikim i teškim kamenicama. Jedan od napadača pokušao je prijeći ogradu samostana.

Policija je na naš poziv brzo reagirala i na tome smo im zahvalni. Koliko je nama poznato, dvojica počinitelja zatečeni su na djelu i uhićeni.

Poštovani gospodine ministre, vjerujem da shvaćate težinu onoga što se dogodilo, jetr je napadnut ženski katolički samostan u samom centru grada Banje Luke i da je nas sestre strah od ponovnog napada, sličnog onome koji se zbio noćas.

Nadam se da ćete poduzeti sve što je u Vašoj moći da se nešto ovako ne ponovi.

S poštovanjem

s. M. Monika Martić
poglavarica samostana

Dopis je još dostavljen Republičkom sekretarijatu za vjere – Banja Luka; Provincijalnoj upravi – Sarajevo i Biskupskom ordinarijatu – Banja Luka.

(kta)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*