Silajdžić odgađa put u Beograd jer mu Srbija nije omogućila posjet Iliji Jurišiću

Posjet predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Harisa Silajdžića, koji je dogođen zbog kvara zrakoplova kojim se Silajdžić vraćao iz New Yorka, gdje je u Vijeću sigurnosti sudjelovao u raspravi o BiH, realizirat će se kada se sa srbijanskom stranom usaglasi identičan program, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.
U priopćenju se navodi da je Protokol Predsjedništva BiH obavijestio protokol Predsjednika Republike Srbije o nemogućnosti predsjedavajućeg Silajdžića da poleti iz New Yorka i stigne u Beograd, te predložio da se posjeta odgodi već za idući dan, 26. svibnja.
Protokol Predsjednika Srbije je odgovorio da organizacija posjeta tog dana nije moguća, ali da predlažu posjet za 27. svibnja. Veleposlanstvo BiH je potom zatražilo usaglašavanje identičnog programa za taj datum koji program je srbijanska strana još ranije pismeno odobrila i potvrdila za 25. svibnja, no odgovor na taj upit još nije stigao, priopćeno je iz Predsjedništva BiH. Ističe se da nije odgovoreno na zahtjev Veleposlanstva BiH da se za četvrtak zakaže Silajdžićev posjet Iliji Jurišiću, iako je taj posjet bio odobren i pismeno potvrđen od strane srbijanskih vlasti za 25. svibnja.
Silajdžić ostaje opredijeljen za posjet Beogradu čim srbijanska strana odgovori na ovaj zahtjev, te potvrdi prorgam koji je službeni Beograd već ranije pismeno odobrio i potvrdio za posjet planiran za 25. svibnja, zaključuje se u priopćenju Predsjedništva BiH.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*