Sin generala Atifa Dudakovića izvršio samoubojstvo vješanjem

Devetnaestogodišnji Anel Dudaković, mlađi sin umirovljenog generala Armije RBiH Atifa Dudakovića, izvršio je jučer samoubojstvo vješanjem u obiteljskom stanu u sarajevskom naselju Koševsko Brdo.

Kako piše sarajevski Dnevni avaz, pozivajući se na neslužbene izvore, nakon što se mladić nije odazivao na pozive ostalih članova obitelji, general Dudaković pokušao je razvaliti ulazna vrata kako bi ušao u stan. Kada u tome nije uspio, u stan je ušao preko krova susjednog stana. Dočekao ga je šokantan prizor obješenog sina, ispod čijih su nogu bile naslagane knjige.

Ubrzo su na mjesto ovog tragičnog događaja došli sarajevski policajci, kao i ekipa Hitne pomoći, koja je konstatirala smrt. Očevidom je rukovodila dežurna tužiteljica, a tijelo je pregledao i Hamza Žujo, vještak sudske medicine, nakon čega je prevezeno u prosekturu Bare.

– Dežurna kantonalna tužiteljica obaviještena je da je smrtno stradala jedna osoba te je obavljen očevid u prisustvu vještaka medicinske struke. U pitanju je osoba inicijala A. D., rođena 1992. godine. Radi se o samoubojstvu vješanjem u obiteljskom stanu. Bit će izdana naredba da se obavi vanjski pregled, a po potrebi i obdukcija – kazala je Jasmina Omićević, glasnogovornica Kantonalnog tužiteljstva u Sarajevu.

Fotografije Anela Dudakovića objavljene na RIP grupi otvorenoj na Facebooku

U razgovoru sa susjedima porodice Dudaković novinari su saznali da se radilo o veoma mirnom i lijepo odgojenom mladiću. Prva susjeda kazala je da je veoma potresena Anelovom smrću.

Neki od susjeda nisu ni bili svjesni kakva se tragedija dogodila u njihovoj ulici, a susjed koji živi prekoputa ispričao je reporterima Avaza da je poznavao Anela, koji se uvijek srdačno pozdravljao s njim. Dodao je da ga je njegova smrt veoma pogodila, jer je mladića sreo dan prije tragedije.

Nesretni mladić studirao je biologiju na Prirodno-matematičkom fakultetu u Sarajevu. Sinoć se među okupljenim rođacima i susjedima moglo čuti da je mogući motiv ovakvog očajnog čina mladića, najvjerojatnije, problem s polaganjem ispita na fakultetu.

Tijekom očevida u ulici Marija Mikulića vladala je grobna tišina, a prijatelji i članovi obitelji tiho su se okupljali da bi pružili utjehu obitelji Dudaković. Nakon što je vozilo “Pokopa” odvezlo tijelo mladića, u kuću Dudakovića došla je ekipa Hitne pomoći, jer je mladićevoj  majci pozlilo.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*