Sindikat granične policije: Privatnom tužbom protiv Hoffmanna Špirić nas želi zastrašiti

U povodu tužbe koju je ministar financija u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine Nikola Špirić podnio protiv dopredsjednika Sindikata Granične policije (SGP) Svevlada Hoffmanna, Sindikat Granične policije izrazio je “najoštriju osudu ovakvog nedemokratskog čina visokog državnog funkcionera spram slobode sindikalnog djelovanja nezapamćenog u povjesti sindikalne borbe u Bosni i Hercegovini”.

Gospodin Špirić traži 10.000KM na ime naknade štete jer je navodno pretrpio duševnu bol izazvanu istupima u javnosti dopredsjednika Sindikata Granične policije.

U priopćenju za javnost koje je potpisao predsjednik SGP Predrag Crnogorac ističe se da za sve što je Hoffmann iznio u javnosti u ime Sindikata postoje argumentovani dokazi.

Zanimljivo je, ističe se u priopćenju, “da je u pripremi privatne tužbe Špirić zlouporabio službeni položaj obraćajući se državnim tijelima u svojstvu ministra financija, koristeći se memorandumom i službenim pečatom Ministarstva financija BIH”.

Jasno je da su aktivnosti Sindikata Granične policije, koje je u svojim javnim istupima argumentirano i beskompromisno artikulirao i iznio dopredsjednik SGP Svevlad Hoffmann, smetnja poslodavcu koji je svojim ignoriranjem SGP-a doveo najveći broj zaposlenih u Graničnoj policiji BiH, ali i drugim policijskim agencijama na razini BiH, u dramatično loš socijalno-ekonomski položaj, radi kojih je ovaj Sindikat već četiri mjeseca u opravdanom štrajku, naglašava se u priopćenju.

S tim u vezi, navodi dalje predsjednik SGP, Sindikat Granične policije neće pokleknuti pod pritiscima pojedinaca koji su sebi dali slobodu da u svojim javnim nastupima omalovažavaju, inkriminiraju i ponižavaju policijske službenike Granične policije Bosne i Hercegovine imputirajući im generalnu korumpiranost bez ijednog relevantnog dokaza.

O ovom otvorenom i neosnovanom pokušaju zastrašivanja sindikalnih djelatnika ovog Sindikata obavijestit ćemo relevantne domaće i međunarodne organizacije za zaštitu ljudskih i sindikalnih prava i zatražiti njihovu zaštitu, stoji na kraju priopćenja.

1 Comment

  1. Hofmann ne seri majke ti ti i tvoje poštenje znao si za kriminal i šverc cigareta preko stranice graničnog prelaza čutio si , o tom zašto!?znao si za prijetnje tom policajcu koi he to otkrio šta si preduzeo po tom pitanju!?Nisi ništa jer se radili o policijskom službeniku srpske nacionalnosti stidi se svoje profesije!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*