SIP: Dervo Sejdić nije podnio zahtjev za kandidaturu na izborima

Dervo Sejdić nije podnio zahtjev na općim izborima 2010., priopćilo je Središnje izborno povjerenstvo BiH (SIP BiH). Time je SIP regirao na vijest da je Sejdić podnio tužbu Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu protiv BiH, a nakon što je, kako je navedeno, dobio negativan odgovor od SIP BiH na pitanjemože li se on kao pripadnik romske nacionalne manjine kandidirati za člana Predsjedništva BiH.

“Radi objektivnog informiranja javnosti, ističemo da se Dervo Sejdić obratio SIP-u BiH s navedenim upitom 10. svibnja 2010. na šta mu je SIP BiH odgovorio da poštujući principe ustavnosti i zakonitosti tek u postupku provjere kandidata može donijeti odluku o tome da li su ispunjeni ili nisu ispunjeni propisani uvjeti za ovjeru i o tome u svakom konkretnom slučaju donosi odgovarajući upravni akt”, stoji u priopćenju.

Sejdić je, tvrdi SIP BiH, obavješten da je rok za podnošenje kandidatskih listi za sudjelovanje na Općim izborima od 22. lipnja do 5. srpnja 2010., on “u tom razdoblju nije podnio zahtjev za ovjeru kandidature pa samim tim SIP BiH nije o tome ni odlučivao”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*