SIP: Poništeni izbori na pet biračkih mjesta u Čapljini

Središnje izborno povjerenstvo (SIP) BiH izmijenilo je i dopunilo svoju raniju odluku o utvrđivanju i objavljivanju rezultata općih izbora u BiH, na osnovu koje je došlo do promjene redoslijeda kandidata na pojedinim izbornim listama.

Do promjena u redoslijedu kandidata došlo je u na izbornoj listi HSP-a za Posavsku županiju, Saveza za bolju budućnost za Sarajevski kanton, te Stranke za BiH za Zeničko-dobojski kanton.

Nakon ponovljenog brojanja registrirane su promjene u redoslijedu kandidata na izbornoj listi Stranke za BiH u izbornoj jedinici šest za Narodnu skupštinu BiH, te na izbornoj listi SDA za Zastupnički dom Federacije BiH u izbornoj jedinici devet.

U ostalim ponovljenim brojanjima nije došlo do promjene redoslijeda na kandidatskim listama, a SIP će promjene u broju glasova uvrstiti u rezultate glasanja.

SIP BiH donio je i odluku o poništavanju izbora za Skupštinu Hercegovačko-neretvanske županije na pet biračkih mjesta u Čapljini i odluku o raspisivanju novih izbora na tim biračkim mjestima, koji će biti održani u nedjelju, 7. studenog.

Ponovljeni izbori bit će provedeni na osnovu istih kandidatskih listi i istih izvoda iz Središnjeg biračkog popisa koji su korišteni na izborima 3. listopada.

Nakon ponovljenog brojanja glasačkih listića i grafološkog vještačenja potpisa na izvodima iz Središnjeg biračkog popisa na pet izbornih mjesta u Čapljini konstatirane su nepravilnosti i nezakonitosti koje su mogle utjecati na rezultate izbora za Skupštinu Hercegovačko-neretvanske  županije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*